Monday, October 25, 2010

Don't Give Up!!

Sombong tu tkutuk kcuali trhadap syaitan dan hawa nafsu.
Jangan merendah, jangan mengalah.

Kita mesti start dgn lgkah ni. Jgan bputus asa walaupun kadangkala kita kcundang. Krana Allah x akan jemu dan bosan thadap hamba yg trus mlangkah kpadaNYA skalipun dgn mrangkak2. Wlaupun bkali2 tsungkur, itu bkanla alasan untuk kita brhnti.Bhnti bererti bputus asa. Walaupun trasa diri ni diselimuti dosa dan kemelut alpa, usah skali2 kita give up. Kita semat dan kukuhkan dalam kata jiwa bhawa Allah x kan tutup pintu keampunanNYA dan kunci pintu keampunan itu adalah harapan.
Slagi ada harapan, slagi tulah ada prjuangan. Harapan adalah talian hayat pada khidupan. Tewas dlm ptempuran x smestinya twas dalm peperangan. Bgitu jga dlam pperangan mlawan syaitan dan hawa nfsu ini. Kita msti sombong dgn 2 perkara tu. Tegak dan mndongak, jgn rela dihenyak.

Memang.Memang.Memang. Smemangnya, give up akan datang dlam hidup kita. Ksushan dan kperitan dtng mnusuk. Nampk mcam susah tp memang susah pown nk mjahadah ni krn syurga itu manis. Sgalanya akan trbalas di sna kelak. Di jalan inilah kita smua akan sntiasa digamit dan thimpit antara dua cinta...

Don't Give Up!!

No comments:

Post a Comment